Logograf 2017

Tid: 9. november 2017 kl. 10-16
Sted: Vartov, Store Sal, Farvergade 27H, 1463 København K
Pris: 2.950 kr. ekskl. moms
Tilmelding: Tilmeld dig via kuponen nederst på denne side senest d. 1. november 2017. Tilmeldingen er bindende.
Hvis du bliver forhindret i at deltage, kan du sende en kollega.

 

Talens maskinrum

Kan vi organisere os til at skrive bedre taler på kortere tid? · Opskriften på en TED-talk ·
· Talerprofilen: Sådan får I talerne til at passe til taleren · Cases fra danske organisationer ·

Rhetor byder velkommen til årets Logograf – den danske konference for professionelle taleskrivere.

I år kravler vi ned i maskinrummet, hvor talerne produceres, for at blive klogere på, hvordan vi gennem samarbejde og organisering kan producere bedre taler på kortere tid.

Med afsæt i en spritny undersøgelse vil vi afsløre, hvordan taleskrivningen faktisk er organiseret i Danmark – vi vil gennemgå de forskellige modeller og drøfte, hvilke der fungerer bedst.

Talens maskinrum handler også om værktøj og manualer. Vi skal bl.a. have opskrifter på at skrive en TED talk og på at lave en talerprofil, der hjælper holdet af taleskrivere til at skrive taler, der passer til chefen.

 

På konferencen kan du blandt andet opleve:

Classic Storytelling, TED Style

Barbara Seymour Giordano has a secret — once you know the rules, writing a captivating story driven speech is easy!  During the hour, Barbara will reveal how she weaves classic storytelling techniques with the rules of TED to create memorable talks about any and every subject.

Barbara Seymour Giordano is an award-winning speechwriter, story doctor and presentation coach living in Southern California.  She has helped CEOs, entrepreneurs, executives, Gold Star wives, Olympians and scientists create and deliver memorable and heartfelt talks worth sharing.

 

Taler til ministeren: Elite på alle niveauer

At skrive taler til kulturministeriets overflødighedshorn af målgrupper er i sig selv lidt af en kunstøvelse. Når forskellige fagligheder skal møde ministerens politiske intentioner og personlige stil i henved 150 årlige taler, er der stor risiko for både klicheer og signalforvirring. Løsningen for ministeriet har været en organisatorisk grundfæstet proces, der involverer ministeriets taleskriver i hele forløbet, men samtidig opdyrker “elite på alle niveauer” gennem dedikerede fagmedarbejdere i både departement og styrelse.

Lars Hvidberg er uddannet journalist og cand.mag. i filmvidenskab og filosofi. Han er taleskriver og talekoordinator i Kulturministeriet siden 2011 og har samarbejdet med Bertel Haarder, Marianne Jelved, Uffe Elbæk og nu Mette Bock.

Kan man måle talers værdi?

Mange organisationer prioriterer taler på linie med nyhedsbreve; de skal helst skrives i en fart. Og det på trods af, at talerens – fx en ministers – omdømme er på spil, og talen kan være det, der vender en stemning og får et forslag igennem. Men hvad nu, hvis taleskriveren kan dokumentere talernes værdi? Kan man fx måle om en tale bliver forstået, skaber velvilje eller flytter stemmer? Feltet er jomfrueligt, ingen synes at måle taler metodisk, og forskningen er minimal. Derfor har vi spurgt retorikprofessor Christian Kock om han kan åbne feltet på Logograf 2017 og kort sagt give nogle bud på, hvad vi taleskrivere kan gøre for at måle og dermed dokumentere værdien af vores arbejde.

Christian Kock er professor i retorik ved Københavns Universitet. Kock er medlem af bl.a. Kulturministeriets sprogudvalg og bestyrelsen i Danske Taler. Siden 2002 har han været kommentator i dagbladet Politiken, hvor han bl.a. forholder sig til politisk spin og retorik i medierne.

Taler til formanden: Kan man sætte ægtheden på formel?

Politisk valgte ledere er valgt netop på grund af deres personlige værdier, synspunkter og personlighed. Hvordan bidrager taleskriveren med at udvikle budskaber og talenoter, som udtrykker organisationens værdier og lederens personlighed – i et krydsfelt hvor oplæg og talemanuskrifter enten ender som en alt for gennemskuelig spændetrøje eller som den gode personlige affyringsrampe?

Peter Koch Palshøj er Master of Rhetoric and Communication og har mange års erfaring med taleskrivning og budskabsudvikling i både virksomheder og politisk ledede organisationer. Peter har undervist i retorik og formidling i danske og europæiske sammenhænge. I nogle år arbejdede han som rådgivende retoriker, og i dag er han udviklings- og kommunikationschef i Dansk El-Forbund.

Taler til borgmesteren: Fra kladde til klapsalve

Team Kommunikation i Herlev Kommune skriver gennemsnitligt 150 taler til borgmesteren om året. Men de fleste taler skal skrives i en fart med ingen eller begrænset kontakt til taleren. Det er en stor udfordring, så hvordan holder de balancen og bevarer kvaliteten? Mette Østerdal tager dig med i talens maskinrum i Herlev hvor alt i processen fra bestillingen af taler til udskrivning af de færdige taleark er organiseret og systematiseret og tilpasset gennem årene.

Mette Østerdal er faglig koordinator af kommunikationsområdet i Herlev Kommune. Hun har været ansat i Herlev Kommune siden 2002 og har siden 2011 skrevet taler for borgmester Thomas Gyldal Petersen.

Kunsten at skræddersy i mørke

Det kan give grå hår at skrive en god tale – især hvis du mangler adgang til taleren. Det er som at skræddersy et jakkesæt i mørke. Vi stiller skarpt på talerprofilen, et værktøj som gør det muligt for husets taleskrivere at ramme chefens personlige stil, karakter og mærkesager. Talerprofilen bygger på den klassiske retoriks ethopoeia – et begreb som optog oldtidens logograf og stadig er funklende relevant for nutidens taleskriver.

Kasper Morten Kent og Jens L. Jakobsen er rådgivende retorikere hos Rhetor. De er eksperter i taleskrivning – både teorien i lærebogen og det praktiske arbejde fra ordrebogen. 

Bestil nu 

 

Fields marked with a * are required.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial