Jesper Troels Jensen

Kontakt Jesper

2367 2000
jtj@rhetor.dk

Trivia om Jesper

  • Er medlem af Rotary Frederiksberg-Falconér, hvor han mødes med andre erhvervsfolk til morgenmad og inspirerende oplæg en morgen hver uge.
  • Har deltaget i mere end 800 generalforsamlinger som dirigent og rådgiver
  • Har skrevet bogen “Talerteknik – en håndbog i retorik” sammen med Birthe Berger, direktør i Akti Kommunikation

Hvad laver Jesper?

Jesper er partner i Rhetor, hvor han træner og rådgiver topchefer og direktører i nogle af landets største virksomheder og organisationer.

Han holder ofte farverige foredrag om retorik på konferencer, i forbindelse med netværksarrangementer og andre steder, hvor kommunikationen skal sættes effektivt på dagsordenen.

Derudover er Jesper Rhetors stemme i offentligheden, når han bliver bedt om at kommentere politikeres og erhvervsfolks retoriske formåen – eller mangel på samme.

Bag om Jesper

Jesper er født i 1957 i Hammel. Hans mor var sygeplejerske og faren var kreaturhandler.

Egentlig ville Jesper være jurist, og han startede da også på jurastudiet. Men han havde for meget krudt i røven til at nøjes med at læse om jura. Så sideløbende med studiet startede han en virksomhed, der leverede administration i andelsboligforeninger. Det var her, Jesper fik øjnene op for kunsten at overbevise.

Som administrator for over 100 andelsboligforeninger deltog Jesper i mere end 800 generalforsamlinger, som alle var mere eller mindre skåret over samme læst: Jesper skulle præsentere nogle forslag, som generalforsamlingen skulle tage stilling til. Og som tiden gik, blev Jesper opmærksom på, hvor stor betydning hans præsentation af forslagene havde for, om de blev vedtaget. Og han arbejdede i stadigt stigende grad med at finde og fremhæve de mest overbevisende elementer ved de enkelte forslag. Uden at vide det havde han dermed påbegyndt sit første selvstudie i retorik – kunsten at overbevise.

Senere blev Jespers virksomhed overtaget af ejendomsadministrationsselskabet Kuben – og Kuben blev indtaget af Jesper, der blev ansat som direktør i 1994 og sammen med  familien flyttede til Frederiksberg .

Her kom det ham for øre, at der ude på Amager fandtes et universitetsfag, der hed retorik og som handlede om at finde de mest overbevisende elementer i en given sag. Altså det samme som Jesper havde rendt rundt og lavet på de 800 generalforsamlinger.

Den opdagelse førte i 1999 til, at Jesper besluttede sig for at foretage et afgørende karriereskifte: Han sagde sin direktørstilling op, vinkede farvel til Kuben, drog ud til  Amager, og blev retorikstuderende ved Københavns Universitet.

Kort efter mødte han Kell Jarner Rasmussen og sammen dannede de det, der skulle blive til Rhetor – Rådgivende Retorikere. Her kombinerer Jesper sin praktiske erhvervserfaring med retorisk teori, når han træner og rådgiver topchefer og direktører.

Oplev Jesper

I forbindelse med et netværksmøde på Carlsberg fortæller Jesper om, hvorfor ledere skal droppe regnearket og lære af H.C. Andersen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial