Christian Nicholas Eversbusch

Christian Nicholas Eversbusch Retoriker

Kontakt Christian

2674 0624
cne@rhetor.dk

Trivia om Christian

  • Brænder for barokmusik, gammel litteratur og smukt indbundne bøger
  • Mestrer kunsten at skrive taler som få – til gavn og nytte for direktører og erhvervsledere
  • Har skrevet speciale om Urban den 2.’s korstogstale ved koncilet i Clermont i november 1095, som angiveligt satte gang i korstogsbevægelsen

Hvad laver Christian?

Christian underviser embedsmænd og fagforeningsfolk i taleskrivning, og han skriver taler, indlæg og præsentationer til direktører og andre ledere i erhvervslivet, ligesom han efterfølgende træner fremførelsen med dem.

Han har gennem flere år blandet sig i sprogdebatter, f.eks. om sproglige nydannelser og sprogbrug i Danmarks Radio, ligesom han har været medudgiver af et tidsskrift på området: Budstikken.

Christian udarbejder indimellem retoriske analyser af politiske taler på Christiansborg og kommentarer til politisk sprog og debatstil.

Bag om Christian

Christian er født i 1971 og vokset op på Sorø-egnen, hvor hans far drev sin advokatvirksomhed.

På Sorø Akademi blev han opslugt af klassisk dannelse, så da han fra sin dansklærer hørte, at dannelsesfaget par excellence, retorik, var genoprettet som hovedfagsstudium på Københavns Universitet, var Christian solgt. Som en 1990’erudgave af Erasmus Montanus måtte han til hovedstaden for at lære om syllogismer og sproglig stil.

Latin blev det dog ikke til, men det er stadig oldtidens store talere, Christian henter inspiration fra i sit arbejde. For som han siger:

’Om du taler iført en toga på et torv eller iført en t-shirt på Youtube, gør ikke den store forskel for så vidt angår dine retoriske virkemidler. En veltrænet stemme, rammende argumenter og personlig indlevelse i sagen er lige vigtige begge steder.’

Da vi spurgte Christian, hvem hans yndlingstaler er, svarede han:

”Det kan være lige meget, for i dag er der alligevel så få danskere, der kender ham – og der er endnu færre, der forstår, hvad han siger. Han hedder nemlig Helmut Schmidt og taler tysk.”

Portrætbilleder i høj opløsning

Ansigt | Portræt

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial